La Vela Catalana, presenta a l’Ultra Clean Marathon

La Vela Catalana, presenta a l’Ultra Clean Marathon

Des d’ahir, dia 5, fins el pròxim 11 de maig, tota Catalunya es vestirà de verd amb motiu de la celebració de la segona edició de la Ultra Clean Marathon. Una campanya de conscienciació mediambiental que consisteix en una ruta circular de 700 km per zones d’alt valor paisatgístic i natural de Catalunya, que combina diferents modalitats esportives -running, bicicleta, natació i caiac- per fer una neteja de residus de tots aquests espais i que es divideix en 7 etapes.

Aquesta campanya està organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa”.

I és que els residus envaeixen el nostre entorn: vuit milions de tones d’escombraries a l’any arriben als mars i oceans. Sense anar més lluny, cada dia s’abandonen 30 milions de llaunes i ampolles a Espanya, la qual cosa comporta greus efectes tant per al medi ambient com per a l’ésser humà.

La Federació Catalana de Vela, seguint amb el compromís de la seva àrea social amb la natura i amb el medi marí, implementant programes de Vela Sostenible, no volia faltar a la cita i col·laborarà en la logística per mar de les etapes 6 i 7 que se celebraran els pròxims 10 i 11 de maig. El recorregut d’aquestes dues etapes serà: Blanes – Calella – Arenys de Mar – Mataró – Vilassar de Mar – Montgat – Barcelona.

A més a més d’aquest suport logístic, la Vela Catalana facilitarà un espai al Barcelona International Sailing Center perquè els esportistes s’avituallin en el seu pas pel Fòrum de Barcelona i, també, el Centre Municipal de Vela participarà en l’acte de cloenda de l’Ultra Clean Marathon amb l’organització de dos tallers: Toca Toca de nusos mariners i d’Iniciació al món de la Vela on es tractaran temes de flotabilitat, salinitat, vent i pesos.

Cal recordar que l’Ultra Clean Marathon serà el tret de sortida a Catalunya de l’iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe” que se celebrarà del 10 al 12 de maig. Una iniciativa a la qual el col·lectiu diferents Clubs i Escoles de Vela també s’hi han sumat, organitzant diferents recollides residus per tot el litoral català.

About The Author

Leave Comment